Populiariausios knygos, kurias verta perskaityti šiais metais

Kiekvienais metais pasirodo daugybė naujų knygų, kurios sugeba prikaustyti skaitytojų dėmesį ir pelnyti kritikų pripažinimą. Šių metų literatūros pasiūla yra ypač įvairi, apimanti tiek grožinę, tiek negrožinę literatūrą, todėl kiekvienas skaitytojas gali rasti kažką įdomaus ir vertingo. Šiame straipsnyje apžvelgsime populiariausias knygas, kurias verta perskaityti šiais metais, ir aptarsime, kodėl jos yra tokios ypatingos.

Grožinė literatūra

Grožinė literatūra yra puikus būdas pabėgti nuo kasdienybės, pasinerti į fantazijų pasaulį ar patirti kitų žmonių gyvenimus. Šiais metais ypač daug dėmesio sulaukė kelios knygos, kurios jau spėjo tapti bestseleriais ir sulaukti teigiamų atsiliepimų iš skaitytojų.

„Žvaigždžių vaikštai” – Kristen Hannah

Kristen Hannah yra žinoma savo gebėjimu kurti emociškai įtraukiantį pasakojimą, o „Žvaigždžių vaikštai” nėra išimtis. Ši knyga pasakoja apie dvi seseris, kurios Antrojo pasaulinio karo metu kovoja už savo išlikimą ir laisvę Prancūzijoje. Tai įkvepiantis ir širdį veriantis pasakojimas apie meilę, stiprybę ir pasiaukojimą, kuris privers skaitytojus susimąstyti apie karo padarinius ir žmonių gebėjimą išgyventi sunkiausias sąlygas.

„Kambarys su vaizdu” – E. M. Forster

Klasikinė E. M. Forster knyga „Kambarys su vaizdu” vėl sulaukė dėmesio po to, kai buvo išleista nauja redakcija. Ši knyga, kuri pirmą kartą pasirodė 1908 metais, pasakoja apie jaunos moters kelionę į Italiją, kur ji susiduria su meilės ir laisvės klausimais. Tai subtili ir šmaikšti istorija apie asmenybės augimą, socialines normas ir gyvenimo grožį, kuri priverčia susimąstyti apie tikrąsias vertybes.

Negrožinė literatūra

Negrožinė literatūra yra puikus būdas plėsti žinias, mokytis naujų dalykų ir suprasti pasaulį iš skirtingų perspektyvų. Šiais metais išleista daugybė įdomių negrožinės literatūros knygų, kurios apima įvairias temas nuo saviugdos iki istorijos ir mokslo.

„Atominiai įpročiai” – James Clear

„Atominiai įpročiai” yra bestseleris, kuris padeda skaitytojams suprasti, kaip maži pokyčiai gali turėti didžiulį poveikį gyvenimui. James Clear šioje knygoje pateikia mokslu pagrįstus metodus, kaip sukurti gerus įpročius ir atsikratyti blogų. Tai praktiškas vadovas, kuris padės skaitytojams pasiekti savo tikslus ir pagerinti gyvenimo kokybę.

„Sapiens: Trumpa žmonijos istorija” – Yuval Noah Harari

„Sapiens: Trumpa žmonijos istorija” yra Yuval Noah Harari knyga, kuri tapo tarptautiniu bestseleriu ir sužavėjo skaitytojus visame pasaulyje. Ši knyga siūlo įžvalgą į žmonijos istoriją nuo seniausių laikų iki šių dienų, aptardama, kaip Homo sapiens sugebėjo tapti dominuojančia rūšimi Žemėje. Harari pasakojimas yra įdomus ir provokuojantis, kviečiantis susimąstyti apie mūsų praeitį, dabartį ir ateitį.

Biografijos ir memuarai

Biografijos ir memuarai suteikia galimybę įsigilinti į kitų žmonių gyvenimus ir suprasti jų patirtis bei išgyvenimus. Šiais metais pasirodė kelios ypatingos knygos, kurios atskleidžia įkvepiančias ir jaudinančias istorijas.

„Tapti” – Michelle Obama

„Tapti” yra Michelle Obama memuarai, kuriuose ji atvirai pasakoja apie savo gyvenimo kelią nuo vaikystės Čikagos pietinėje pusėje iki tapimo pirmąja juodaode JAV pirmąja ponia. Ši knyga yra įkvepiantis ir nuoširdus pasakojimas apie moterį, kuri siekė savo svajonių ir stengėsi padaryti pasaulį geresniu. Michelle Obama pasidalina savo mintimis apie šeimą, politiką, karjerą ir visuomeninį gyvenimą, kviesdama skaitytojus atrasti savo jėgas ir siekti savo tikslų.

„Šviesos kova” – Tara Westover

„Šviesos kova” yra Tara Westover memuarai, kuriuose ji pasakoja apie savo augimą izoliuotoje šeimoje ir sunkų kelią į išsilavinimą. Tara užaugo be formalaus išsilavinimo, tačiau savo jėgomis sugebėjo patekti į universitetą ir tapti viena iš prestižiškiausių mokslininkių. Ši knyga yra įkvepiantis pasakojimas apie išsilavinimo galią, savarankiškumą ir pasiryžimą siekti savo tikslų, nepaisant sunkių aplinkybių.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top